All On Four İmplant tekniği, total dişsizlik yaşayan hastalarda uygulanan, implantların ağızda belirli açılarla yerleştirilmesiyle, aynı gün protezin sabitlenmesine olanak veren tekniktir.

Bu teknik, dental implant prosedürüne uygun, yeterli kemik yoğunluğu olan ve tüm dişlerini kaybetmiş hastalara uygulanmaktadır.

All On Four İmplant Tekniği Tedavi Aşamaları

Öncelikle, hastanın detaylı klinik muayenesi yapılır ve röntgen tomografi gibi radyolojik tetkikleri tamamlanır. Hastanın ağzında çekilmesi gereken diş varsa, onlar çekilir. Protez için ölçü alınır ve implant sonrası uygulama için hazırlanır. İmplantların uygulanmasının ardından ise, geçici protezler yerleştirilir. İmplantın, çene kemiğiyle kaynaşma süresi olan ortalama 3 ayın sonunda ise, geçici protezin yerini sürekli kullanacağı protezler alır.

Yapılan işlem sonucunda 1 veya 2 gün tüm dental implant işlemlerinde olduğu gibi ağrı ve şişlik gözlemlenebilir. Ancak bu şikayetleri, doktorunuzun önereceği ilaçlar yardımıyla kolaylıkla rahatlatabilirsiniz. 3 aylık geçici protezleri kullandığınız sürece, çok sert gıdalardan uzak durmanız, protezin zarar görmemesi ve implantlara baskı oluşturmaması açısından önemlidir. 3 ayın sonunda ise normal beslenme düzeninize dönmenizde hiçbir sakınca yoktur.

All On 4 İmplant Tekniği’nin Avantajları

  • Total dişsizlik sorunu yaşayan hastaların aynı gün, implant ve protez işleminin gerçekleşmesine olanak sağlar.
  • Az sayıda implant kullanılması, normal implant tedavilerine kıyasla çok daha düşük bir maliyetle sonuçlanır, ekonomiktir.
  • All on four tekniği Özellikle hareketli protez kullanırken zorluk çeken hastaları rahatlatan bir tedavidir.
  • Gülüş tasarımına da olanak veren tedavi sonunda hastaya, yeni ve estetik bir gülümseme kazandırır.
  • Tam diş protezlerinden farklı damak tasarımı hastanın alışmasını kolaylaştıran yapıdadır.
  • Tedavi ortalama 2-3 seans sürdüğü için, hastayı yoran bir uygulama değildir.

All On 4 Tekniği’yle tedavi olan hastalarda, özellikle 3 aylık süreçte doktorunun önerilerini özenle yerine getirmeleri durumunda çok başarılı sonuçlar alınmaktadır. Hastanın aynı gün, hem yeme-içme fonksiyonlarını hem de sosyal hayatını etkilememesi açısından son derece ayrıcalıklı bir yöntemdir.