“Bir tanıdığım implant yapılırken çok ağrı çekmiş”, “Arkadaşıma yapılan implant tutmadı” yada “implant sonrası çok ağrı oluyormuş” gibi cümleleri hastalarımızdan sıklıkla duyuyoruz.

İmplant tedavisi, bazı hastalarda, yanlış, eksik bilgiler ve özellikle çevreden duyulan olumsuz örnekler veya yorumlar yüzünden korkuyla ve ön yargılarla karşılanıyor. Tedavi esnasında ve sonrasında ağrı duymaktan, implantın başarısız olacağından korkan hastalar köprü protezine yönlenmeyi tercih edebiliyor.

Ne yazık ki tek bir kötü vaka kulaktan kulağa kolayca yayılırken, her gün ülkemizde tüm dünyada uygulanan binlerce başarılı implant örneği aynı hızda kişilere ulaşamıyor. Özellikle implanta yönelik korkularınız varsa, tedavi aşamalarını ve faydalarını bilmeniz korkunuzu yenmenize yardımcı olacaktır.

İmplant Nedir?

İmplant, eksik dişlerin yerine konabilecek, kendi dişinize en yakın uygulamadır. Diğer alternatiflerden olan protezlerin bakımı zor, ömürleri kısa ve komşu dişlere destek görevi eksiktir. İmplant uzun ömürlü, sağlam ve kalıcı bir tedavinin şeklidir. İmplant, vücutla uyumlu titanyum malzemeden üretildiği için sağlık açısından hiçbir sorun oluşturmaz. Kemik gelişimini tamamlamış ve yeterli kemik seviyesine sahip tüm hastalara rahatça uygulanabilir. İmplant tedavisi lokal anesteziyle ortalama 20-30 dk. süreyle gerçekleşir. Ardından atılan dikişler ise 1 hafta sonra alınır. İşlem sonrasında, doktorunuzun vereceği antibiyotik ve ağrı kesiciler kullanılır. Doktorunuzun ön gördüğü rutin kontroller ve tam iyileşmenin ardından 3 ay sonra protez dişinizde hazırlanıp yerine takılmış ve tedavi tamamlanmış olur.

İmplant’ta Başarılı Sonuçlar

İmplantın başarısı için en önemli faktörlerden biri de, diş hekiminin implant konusunda uzman olmasıdır. Doğru hekim ve doğru tedaviyle implantın başarı oranı %98’lere ulaşmaktadır. Tedavi süreciyle ilgili tüm sorularınızı doktorunuza sorarak detaylı bilgi alın ve implant mı protez mi yaptıracağınıza mutlaka daha sonra karar verin.