Beyaz dişler güzel gülümsemenin olmazsa olmazı. Diş beyazlatmayla (Bleaching) ilgili bilinmeyenler, az bilinenler ve yanlış bilinenler, daha beyaz dişlerle gülümsemenizin önüne geçmesin..

1. Dişler sünger gibidir.

Diş yüzeyi cildimiz gibi gözenekli bir yapıdadır. Bu gözenekler, özellikle renk veren yiyecek içeceklerin emilmesiyle lekelenme ve renk değişimlere sebep olur. Çay, kahve, şarap, koyu renkli meyveleri fazla tüketmek ve sigara içmek renkleşmelerin başlıca sebepleridir. Elbette sonrasında diş bakımının ihmal edilmesi de lekeleri çoğaltır. Bu kalıcı lekelerin temizlenmesi, gözeneklerin doğru yöntemle açılmasıyla gerçekleşir.

2. Evde kullanacağınız beyazlatma ürünleri yeterli değildir.

İnternet üzerinde ve çeşitli mağazalarda satılan, bir gecede  bembeyaz dişler vaadeden ürünlerin bu vaadi gerçekleştirmesi ne yazık ki mümkün değil. Kimyasal bir maddenin tek başına dişe böyle bir etkisi olamaz. Profesyonel diş beyazlatma uygulamasında bile bir kaç seansa ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bu tür ürünler kişiye özel hazırlanmadığı için ağız içi yumuşak dokulara zarar verme olasılığı yüksektir. Evde güvenle yapabileceğiniz, faydalı tek bakım düzenli ağız hijyenini sağlamaktır.

3. Diş beyazlatma dişlere zarar vermez

Profesyonel diş beyazlatma, dişlerin gözeneklerini açmak ve temizlemek için son derece güvenli bir yöntemdir. İster ofis tipi, ister ev tipi diş beyazlatma olsun, önemli olan diş hekiminin uygulamasına bağlı kalmaktır.

4. Diş beyazlatmada kullanılan cihaz önemlidir.

Diş beyazlatmaya yönelik ürünler benzer formüller içerir. Profesyonel ürünler, marketlerde satılanlara göre çok daha güçlüdür. Klinikte dişlerinizi beyazlatırken kullanılan cihaz diş beyazlatma ajanlarının diş üzerinde eşit dağılımını sağlarken, olası tutarsızlıkların önüne geçer. Kullanılan cihazlar FDA onaylı olmakla birlikte, sadece profesyonel kullanıma uygundur.

5. Diş beyazlatma sonrası hassasiyet normaldir.

Bazı kişilerin dişleri sıcak, soğuk değişimlerine karşı daha hassastır. Normalde hassasiyeti olmasa dahi bazı hastalarda diş beyazlatma sonrası en fazla bir kaç gün sürer bir miktar hassasiyet oluşur.

6. Diş üzerindeki kaplama ve protezler beyazlatılamaz.

Protez dişler, kaplamalar, zirkonyum ve yaprak porselenler renk olarak dişlerinizle uyumlu olacak şekilde tasarlanır. Zaman içinde renkleri değişmeyeceği gibi, diş beyazlatma işlemiyle de renk değiştirmezler. Diş beyazlatmanın kaplama ve protezlere hiç bir zararı yoktur.

7. Diş beyazlatma kalıcı bir uygulama değildir.

Diş beyazlatma kullanımınıza bağlı olarak ortalama 2 sene süresince etkinliğini koruyacak bir uygulamadır. Beyazlatmadan hemen sonraki 2-3 haftalık süreçte lekelenmeye yol açacak yiyecek, içecekleri mümkün olduğunca kısıtlı tüketmek süreyi uzatmaya yardımcı olur. Ayrıca sonrasında mutlaka düzenli diş bakımı uzun süre beyaz dişlerle gülümsemenizi sağlar.

8. Diş beyazlatma için 16-18 yaşını geçmiş olmak gerekir.

Dişlerin gelişmesini tamamlaması göz önüne alındığı zaman önerimiz 16-18 yaşından büyüklere uygulanması yönündedir. Çok gerekli olan durumlarda daha küçük yaştaki hastalara nadiren uygulanabilir.

9. Diş rengi kişiye özeldir.

Diş rengi gibi beyazlatma sonucunda dişin alacağı renk de kişiye özeldir. Çünkü diş renginiz doğuştan gelen bir özelliğinizdir. Diş beyazlatma, dişlerinizin en beyaz haline dönmesini sağlar. Elbette ne kadar beyaz dişlerinizin olduğunu, uygulama sonrası öğrenebilirsiniz.

Diş Beyazlatma

Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Randevu Al