Arda: Diş beyazlatma hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz hocam?
Mehmet Kazandı: Diş beyazlatma işlemi dişimizin üzerine uyguladığımız özel jellerle dişimizin koyulaşmış rengini açma işlemidir. Ama bu işlemin kesinlikle bir doktora danışarak yapılması gerekir. Yani insanlar Google’a dişlerimi nasıl beyazlatırım yazıp ondan sonrasında orada gördüğü ürünlerden rastgele kullanmaya başlarlarsa dişlerimiz canlı dokular olduğu için farkında olmadan kendilerine zarar verebilecek işlemler yapabilmektedir.
Arda: Yani bu aslında kendi uygulayabileceğiniz bir yöntem değildir. Mutlaka doktor kontrolünde yapılması gerekir.
Mehmet Kazandı: Tabii ki Ardacım. Çünkü dişlerimiz her zaman söylediğimiz gibi canlı dokular olduğu için kimyasallara karşı hassas olabilirler ve bu reklamlarda gördüğümüz beyazlatma jelleri, beyazlatma kalemleri içeriklerini tam olarak bilmeden kullanıldığı zaman ilk başlarda geçici bir beyazlık sağlayıp sonrasında sinire zarar verecek şekilde problemlere sebep olabilmektedir.
O yüzden dişlerinizi beyazlatmak istediğinizde bir hekime başvuracak hekim gerekli kontrolleri yapacak. Gerekli kontroller dediğimiz nedir, röntgen çekilecek ağız içi muayeneniz, eti sağlığınız kontrol edilecek, eğer beyazlatma işlemi sizin için uygunsa o şekilde beyazlatma işlemi yapılacak.
Beyazlatma işlemlerinin çeşitlerini değerlendirmek gerekirse yaygın olarak uygulanan iki tane beyazlatma işlemi vardır. Bunlardan birisi ofis beyazlatma işlemi yani ışık yardımıyla klinikte beyazlatmadır. Doktorunuz dişinizin üzerine bir jel sürer, 15’er dakikalık periyotlar şeklinde bu jel ışıkla aktif edilir, sizin diş yapınıza göre değişen seans sayılarıyla tamamlanır, 3 seans veya 4 seans olabilir, doktorunuz belirleyecektir. Sonrasında kullanılacak özel beyazlatıcı macunlar da yine hekiminizin yönlendirmesiyle kullanılabilir.
Bir diğer beyazlatma yöntemi ev beyazlatma yöntemidir. Bu uygulamada dişlerinizden özel ölçüler alınır. Sizin ağzınıza uygun kalıplar yani rastgele alınıp ağzınıza takılan kalıplar değil sizin dişinize uygun kalıplar hazırlanıp size özel jeller verilir, bunları nasıl uygulayacağınız gösterilir. Evde bir saatlik, bir buçuk saatlik periyotlarla bu uygulanır. Doktorunuz dişlerinizin beyazlatmanın takip eder sonuçta bu da bir diğer diş beyazlatma yöntemidir.
Arda: Hangi beyazlatma sistemi daha kısa sürer?
Mehmet Kazandı: Genelde biz kombine tedavilerde kullanırız. Yani ilk etapta her zaman için beyazlatmayı ofiste kendi kontrolümüz altında yapmaya çalışırız. Çünkü hastamız ya da bize gelen danışanım jeli kullanırken fazla uzun süreyle ağzında bulundurabilir. Bu yüzden beyazlatma işlemini olabildiğince kendi kontrolümüz altında olmasını isteriz. Bazen çok dirençli renkleşmelerde ev tipi beyazlatmayı ofis tipi beyazlatmaya ek olarak yani destekleyici kombine tedavi olarak kullanmaktayız.
Diş Tedavileri
Deneyimli ekibimizden bilgi ve Dr. Mehmet Kazandı’dan randevu almak bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.
Diş Hekimi – Plusdent
Siz de fikrinizi belirtin